15 Mart 2023 Çarşamba

Hayatın Anlamı 3

Hayatın Anlamı 1 ve 2'yi okumadıysanız lütfen okuyusunuz. Devam serisi şeklindedir.

Birçok insan gençlerin kıymet bilmediğinden yakınıyor. Bizim zamanımızda böyle değildi diye söylüyor yaşı biraz daha büyük olanlar. Peki gençler neden kıymet bilmiyor? Bizim Tibet'e gitmemizle bir alakası var mı? Evet var.

Gençler artık günümüzde ilgi çekici olan şeylere anında ulaşabiliyorlar. Onları cezbeden oyun, eğlence gibi imkanlara anında ulaşabiliyorlar.

Yıllar önce kalabalık bir aile veya arkadaş sofrasında yoğun bir günden sonra yediğiniz yemeğin tadını unutamıyorsunuz değil mi? Hatta hala insanlara anlatıyorsunuz sohbet ettiğinizde. O yemeğin değil anın ve hak etmenin lezzeti.

Evet cevabın bir kısmı ağzımdan kaçıverdi :) Hayatta aldığınız nefesi, yediğiniz yemeği, konuştuğunuz sözü hak edin. Hak etmek için efor sarf edin. Ben bunu şöyle merhalelerden geçerek elde ettim dediğiniz zamanlar olsun. Böylelikle hayattan aldığınız lezzet kat kat artacak.

İnsanlarla ilişkilerde sıkıntı mı yaşıyorsunuz. Günümüzde bunun en büyük sebeplerinden biri menfaatlerdir. Birçok insan menfaat için etkileşimde kalır. Menfaat ilişkisi olduğunu bildiğiniz halde iletişim kurarsınız. Fakat içten içe de çürürsünüz. Burada içinizin rahatlaması için 2 net seçenek var:
Ya o kişiyi zihninizde tamamen bitireceksiniz ya da ben menfaat diyorum da şu iyi yönleri de var aslında deyip menfaat ilişkinizi arkadaşlık ilişkisine dönüştüreceksiniz. Emin olun ki sizin ona bakışınız değişirse, onun da size bakışı değişir.

Nasıl bu kadar emin oluyorsun diye soracak mısınız? Aman sormayın demem merak etmeyin :) İkinci ve en büyük sırrı vereyim mi?

"Düşünceler gerçeğe dönüşür."

Birçok dindeki dua, insanların pozitif olmaya çalışmaları, modern öğretiler hepsinin temelinde bu yatar. Eğer istemediğinizi değil istediğinizi çağırırsanız, o size gelecektir. Bunu nasıl mı yapacağız?

Dua ediyorsak: Kaza bela gelmesin demek yerine iyilikler güzellikler bizimle olsun diyeceğiz.

Bir dileğimiz varsa: Gerçekleşmiyor diye hayıflanmaktansa gerçek olsa nasıl olurdu bunu hayal edeceğiz.

İlişkilerimizde sorun yaşıyorsak: Karşımdaki insanın kötü huyları şunlar demek yerine ne kadar güzel yönleri var diyeceğiz.

Ne kadar basit, ucuz, akla gelmez şeyler değil mi? Hepsi bedava. Fakat hiç konuşmalarını değiştiren, perspektifini genişletmeye çalışan insanlara denk gelemiyorum. Çünkü değişimden korkuyorlar. Unutmayın; değişim olduğu müddetçe fırsatlar sizi bulacaktır. Değişime direnirseniz yarının bugünden bir farkı olmaz.

Sevgi ve saygıyla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder