17 Temmuz 2017 Pazartesi

Gelişen Teknoloji Hayatı Sadece Kolaylaştırıyor Mu?



Hızla gelişen teknoloji sayesinde her şey saniyeler içinde önümüze seriliyor. Kitle iletişim araçlarında yayın ve yayım kolaylaştı, internet hemen hemen her yerde… Peki bu gelişmeler hayatımızı sadece kolaylaştırıyor mu?

Telefon teknolojisi teknoloji gündeminin temel öğelerinden bir tanesi. Alışık olduğumuz masaüstü veya dizüstü bilgisayarlara neredeyse ihtiyaç kalmadı. Tüm dijital ihtiyaçlarımızı telefonlarımız karşılar duruma geldi. Bu da bütün bilgilerimizin bir tek cihazda toplanması anlamına geliyor. Zaten bir çok iletişim bilgimizi barındıran telefonumuzla sosyal paylaşım sitelerinde geziniyor, online işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Ama bu kolaylığın görünmeyen bir yüzü de var. Bilgi hırsızları telefonumuza ulaşmalarıyla birlikte artık hemen hemen her bilgimizi ele geçirebilecekler. Bu durum dijital güvenliğin önemini kat be kat artırıyor.

Bence şirketler model yarışının yanında güvenlik alanında da çalışmalar yapmalı çünkü bu gelişmeler kötü sonuçlar doğurabilecek potansiyele sahip…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder