17 Temmuz 2017 Pazartesi

Tercihlerden Ziyade...

Yine gece yine ben arkadaşım. Bu sosyal paylaşımlara baktıkça yazasım geliyo. Hatta senin haberin yokken kaç kere şu sayfayı açıp boş boş bakarak kapattım bilemezsin. Neyse ki şimdi yazmaya niyetlendim ve burdayım. Her zamanki gibi asıl konuya girmeden önce hatırlatmalarım olacak sana.
Öncelikle bu yazı kimsenin yargılarını sorgular nitelikte olmayacak. Kimseyi dini, ideolojik, düşünsel seçimlerinden ötürü kınamayacak, yazımı okumayı bitirdiğinde neden bahsettiğimi senin kıvrak zekan anlayacaktır, bu yüzden şimdi ayrıntıya girme ihtiyacı hissetmiyorum.
Herkesin müzik dinlerken tercihi farklıdır. Bir tablo, bir çizim her kişide farklı duygular uyandırabilir. Farklı yiyeceklerdir tercihlerimiz, farklı tatları severiz. Gözlerimiz farklı renkleri seçer çevremizde, herkesin farklı skalası varmış gibi. Herkes farklı şeyler okur, hatta kimisi okumaz. Kimisi göksel inancı benimser, başkası senin benim gibi bir insanın öğretisini tercih eder, kimisi hiçbir inanışı benimsemez, bu da bir tercihtir ve saygı duymayı gerektirir.
Buraya kadar herhangi bir noktaya pek kimsenin karşı çıkacağını düşünmüyorum. Gelelim zurnanın solo attığı yere.
Tercih noktasında kimsenin kimseyle sıkıntısı yok değil mi? Olan varsa bana söyleyin, kendi aranızda konuşmayın arkadaşım ehe ehe :)
Gel gelelim şöyle bir durum var ki bu beni rahatsız ediyor. Bir kişi herhangi bir olayı eleştirir veya genel kanılar tarafından eleştirilecek bir düşünceyi benimseyebilir. Pornografik bir filmi çok dahiyane düşünülmüş bir sanat eseri olarak görebilir, bize hiçbir şey demek düşmez. Öyle düşünüyordur kendi tercihidir. Belki de bunu yaymaya dağıtmaya çalışıyordur bucak bucak. Ama bunu diyen adam iki dakika sonra ben de müslümanım şöyle inanıyorum böyle inanıyorum ayrım yapmayın falan ayaklarına girerse basarım şamarı, hiç de acımam. Birinden birini söylersin amenna, ama ikisini birden söylüyorsan kusura bakma da biraz ikili oynuyosun arkadaşım.
Ahlaktan bahsederken yine böyle bir mevzu olmuştu. Herkes düşüncelerini aktarıyordu. Daha önce dinden ahkam kesen bir arkadaş lafa girdi: "Kime göre neye göre ahlak hocam, eskimolarda da böyle böyle bir gelenek var. Şimdi hangisi doğru?" gibi bir konuşma yaptı.
Şimdi arkadaşım senin benimsediğinin adı "inanç" ise böyle bir durumda -en azından senin için- hangisinin doğru olduğunu bilmen lazım. Böyle ortalığa yem atarak milletin aklını karıştırmaya niyetin varsa sen biraz daha düşün istersen, "Ne yapıyorum ben?" diye.
Yollar farklıdır, kişilikler farklı, ama bir ordan bir burdan çiçekten çiçeğe gezersen durum biraz karışır bana göre.
İyi çevre yapar fazlasıyla popüler olursun ama, pek de güvenilir bir karakter olacağına garanti veremem.
Neyse bu gece biraz fazla dobra oldu galiba. Olsun be, biz bizeyiz nasıl olsa değil mi? :)
Biraz laflamış olduk.
Ayrıca, biraz karşımda birisi varmış gibi hitap ederek, konuştum üzerine alınma okuyucu, sen de ben de seni iyi biliyoruz.
Sevgilerimle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder