17 Temmuz 2017 Pazartesi

Ülkelerin Yaptırım Yöntemleri De Değişti



Bir ülkenin, bir milletin herhangi bir konuda hemfikir olma ihtimalinin çok düşük olduğunun hepimiz farkındayızdır herhalde… Mutlaka muhalif düşünceler çıkacaktır, çıkmalıdır. Çıkmazsa sorun vardır zaten bir yerlerde… Çıkmazsa atgözlükleri anadan doğma verilmiş demektir o millete… Değineceğim konu işte bu muhalif olan kısım üzerine.

Ülke yönetimleri her zaman muhalif düşüncelere karşı cephe almış, belli yaptırımlar uygulayarak bu düşüncelerin gelişip güçlenmesini engellemek istemişlerdir. Daha önceleri muhalif düşüncelerin fikir sahiplerini, önde gelenlerini idama, hapse mahkum etmek, yargılamak gibi yöntemlerle başlayan bu yaptırımlar şu anda o düşünceyi tüm millete mal edip sosyal hakları milletin elinden alma noktasına kadar geldi. Artık ülkelerde internetler kesiliyor, baz istasyonları çalışmıyor, elektrik kesiliyor vs. Bir nevi İktidar belli kesimlerin cezasını halka kesiyor.

Peki nedir bunun sebebi? Ben açıklayayım: “Paranoya”. Çünkü kitle iletişim araçları düşünceleri bir virüs gibi çok hızlı bir şekilde yayabiliyor, beyinlerde çabucak filizlendirebiliyor. Ülke yönetimleri bunu çok iyi biliyor ve bu paranoyalarını bastırmak için kitle iletişim araçların müdahale ediyorlar. Artık aklıma şu soru geliyor : “Haklarımız nereye kadar engellenebilecek acaba?”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder